Lapostető - alapok
Biztonság minden helyzetben.

A változatosság alapja a minőség

A lapostető esetében joggal beszélhetünk egyediségről és változatosságról. Ez a tetőforma olyan változatos kialakítási módokat tesz lehetővé, amely egyéb más esetben nem lehetséges. Ennek a változatosságnak azonban két oldala van: egyrészről biztosítja a kialakítás szabadságát, másrészről viszont magas és különleges követelményeket támaszt a hő-és vízszigeteléssel szemben.

A tető biztonságát és élettartamát a minőség határozza meg. A minőség az alapja valamennyi építészeti megoldásnak - legyen szó lapostetőről, tetőteraszról vagy zöldtetőről.

A lapostető nyújtotta számos előny közül gyakorlati szempontból az egyik legkiemelkedőbb a tető járhatósága, ami lehetővé teszi például tetőterasz vagy zöldtető kialakítását. Ezek olyan értéknövelő módozatok, amelyek javítják az épület külső megjelenését, illetve növelik a lakó- és életteret, kialakításuk új építésnél vagy egy későbbi felújítás során is lehetséges.

A fentiek mellett feltétlenül meg kell említeni a lakótér lapostető nyújtotta magas komfortfokozatát. Ferde falfelületek nélkül a helyiség optimálisan kihasználható megfelelő életteret biztosítva ezzel az ott élők számára.