Zöldtető csomagok
Zöldtető csomagok

Bauder zöldtető csomagok

Megbízható és gazdaságos zöldtető rendszerek autóbeállóra, garázsra és egyéb kisebb felületre.
A Bauder extenzív zöldtető csomagok megbízható és gazdaságos megoldást jelentenek autóbeállók, garázsok és egyéb kisebb felületek esetében. A zöldtető csomag két kivitelben rendelhető:

Standard zöldtető csomag

Standard zöldtető csomag
10 m2 nagyságú zöldtető kialakításához

Light zöldtető csomag

70 kg-os könnyített változat
18 m2 nagyságú zöldtető kialakítááshoz


Röviden

Telepítési időszak
Legideálisabb időszak a tavasz és az ősz. Nyáron történő telepítés és száraz időjárás esetén a telepítést követő első 3-4 hétben szükséges a növényzet heti 2-3 alkalommal történő alapos öntözése.

Gondozás
Az extenzív növényzet gondozási igénye alacsony. Az első két tenyészidőben a növényzetet rendszeresen gondozni, ápolni kell. A második tenyészidő végére általában végbemegy a végleges növényzet teljes kifejlődése. A kifejlett növényzet gondozását elegendő évente két alkalommal elvégezni. A gondozási munkálatok kerete között a vízelvezetést és a vízszigetelést is ellenőrizni kell. A zöldtető rendszer működését veszélyeztető idegen vegetációkat és szennyeződéseket haladéktalanul el kell távolítani.

Öntözés
Az alacsony talajlabdás cserjéket hosszantartó szárazság esetén a telepítést követően hetente 2-3 alkalommal öntözni kell. A gyökeresedést követően az extenzív növényzet hosszabb ideig tartó szárazságot is kibír.

Kipusztult terület
Az alacsony talajlabdás cserjék kipusztulása "kopasz" helyeket eredményezhet. Ilyen esetben célszerű a jól fejlődő szédumhajtásokat visszavágni, a levágott hajtásokat a kipusztult cserjék helyére ültetni, termőfölddel könnyedén elfedni és alaposan meglocsolni.